Aktiva Seniorer Gävle

25 glada medlemmar gav sig ut på en dagskryssning till Eckerö.
Vi hade tur med vädret. Det blev en dag med strålande sol och ett kav lugnt hav.
I restaurangen intogs en välsmakande buffé med panoramautsikt över Ålands hav.En härlig dag till havs med mätta, nöjda och lite trötta Aktiva seniorer återvände till Gävle på eftermiddagen.

Dagens föreläsare Peter Ståhl från Botaniska sällskapet gav oss en inblick i Gästriklands flora och hur den förändrats under hundratals år.
Vi fick också se ett bildspel med vackra bilder på en del av landskapets blommor.
65 medlemmar lyssnade på Peter S.

Ordförande Margareta Åsberg inledde mötet med att presentera styrelsen dels för att det tillkommit nya medlemmar i styrelsen men också för att det tillkommit nya medlemmar som kanske inte var bekanta med vilka som ingår i styrelsen.
Cirka 90 medlemmar hade samlats för att tillsammans lyssna på underhållning av gruppen "Skramelorkestern" som spelade ett knippe av Povel Ramels mera kända låtar.
Många kunde ju texterna utantill sedan gammalt och sjöng glatt med och efter sista låten fick orkestern rungande applåder! laughing
Smörgåsarna som serverades verkade också uppskattas!

Drygt 60 medlemmar hade samlats för att tillsammans  äta en bit mat och lyssna på underhållning av gruppen "Rim och Reson" från Torsåker. Maten smakade bra och underhållningen var fantastiskt bra, fyra duktiga sångare som framförde musik som alla kände igen. Allt till ackompanjemang av en ukulele och rytmanläggning bestående av en trälåda, en disk och en tvättbräda. Fantastiskt bra underhållning!!

Årsmötet leddes med bravur av Anita Gustafsson inför 69 närvarande medlemmar. En mindre höjning av årsavgiften beslutades, från 150:- till 200:- samt att styrelsen utökades något till sju ordinarie och två suppleanter. Ny ordförande är Margareta Åsberg som tidigare varit styrelsemedlem i några år.
Traditionsenlig underhållning av uppskattade Lirakvartetten samt semla till kaffet fullbordade ett väl genomfört årsmöte.