Aktiva Seniorer Gävle

Ordförande Margareta Åsberg inledde mötet med att presentera styrelsen dels för att det tillkommit nya medlemmar i styrelsen men också för att det tillkommit nya medlemmar som kanske inte var bekanta med vilka som ingår i styrelsen.
Cirka 90 medlemmar hade samlats för att tillsammans lyssna på underhållning av gruppen "SkRamelorkestern" som spelade ett knippe av Povel Ramels mera kända låtar.
Många kunde ju texterna utantill sedan gammalt och sjöng glatt med och efter sista låten fick orkestern rungande applåder! laughing
Smörgåsarna som serverades verkade också uppskattas!

Drygt 60 medlemmar hade samlats för att tillsammans  äta en bit mat och lyssna på underhållning av gruppen "Rim och Reson" från Torsåker. Maten smakade bra och underhållningen var fantastiskt bra, fyra duktiga sångare som framförde musik som alla kände igen. Allt till ackompanjemang av en ukulele och rytmanläggning bestående av en trälåda, en disk och en tvättbräda. Fantastiskt bra underhållning!!

Årsmötet leddes med bravur av Anita Gustafsson inför 69 närvarande medlemmar. En mindre höjning av årsavgiften beslutades, från 150:- till 200:- samt att styrelsen utökades något till sju ordinarie och två suppleanter. Ny ordförande är Margareta Åsberg som tidigare varit styrelsemedlem i några år.
Traditionsenlig underhållning av uppskattade Lirakvartetten samt semla till kaffet fullbordade ett väl genomfört årsmöte.

Månadsmötet i februari gästades av den välkända Gävleprofilen Ulf Ivar Nilsson som denna gång berättade om och visade sina "gubbar", oftast publicerade i Arbetarbladet under så lång tid som från slutet av 1960-talet.  "Gubbarna" är småroliga, eftertänksamma och ofta lite satiriska funderingar om tillståndet i världen och framför allt tillståndet i Gävle. Mycket uppskattat av av de mer än 80 medlemmar som slöt upp trots snöfall och trafikproblem.

Tisdagen den 15 januari samlades 82 Aktiva seniorer för att njuta av musik från filmens värld. Den sprudlande
och skönsjungande Lola bjöd på klassiker som väckte filmminnen hos alla.