Hem » Föreningen » Medlemsförmåner

Medlemsförmåner

Medlemsförsäkring och övriga medlemsförmåner

Som medlem är du olycksfallsförsäkrad i Folksam under tid då du är verksam i Aktiva Seniorers verksamhet. Vid skada kontakta närmaste Folksamkontor och hänvisa till Aktiva Seniorers försäkring nr: K 66184.

Du kan också kontakta vår ordförande Margareta Åsberg, margareta.asberg@icloud.com eller telefon 072-322 14 23

Övrig information om försäkringar
För en normal hem- eller villaförsäkring gäller inte reseförsäkringsmomentet för 1-dagsutflykt. Först när resan/utfärden innefattar 1 övernattning gäller resemomentet direkt från starten på utfärden.

Som tur är får Du ett bra grundskydd på resan genom den vanliga hemförsäkringen.
Resedelen gäller för det mesta för resor upp till 45 dagar och ger bland annat ersättning för akut sjukvård och ev. hemtransport.

Många hemförsäkringar ger också ersättning för outnyttjade resekostnader om Du blir sjuk och sängliggande under en del av resan.

Se även till att Din reseförsäkring omfattar avbeställningsskydd som ger Dig pengarna tillbaka om Du eller någon annan i resesällskapet blir sjuk och resan därför måste ställas in. Det gäller också om någon nära anhörig blir svårt sjuk och Du därför inte kan resa iväg.

Det brukar också finnas ett resestartskydd  som ger ersättning om Du t.ex. missar flyget för att bilen går sönder, eller Du råkar ut för något annat oväntat på vägen till flygplatsen.

Om Du betalar resan med t.ex ett Visakort – oftast minst 75% – ingår oftast ett avbeställningsskydd, ersättning för borttappat eller försenat bagage, men undersök villkoren med Din kortgivare.

När Du bokar en resa vill ofta resebyrån att Du också ska köpa en extra reseförsäkring. Det kan vara en dyr historia och det finns sällan någon anledning att teckna en sådan försäkring om Du på förhand vet om att Din ordinarie kort- eller försäkringsskydd innefattar ovanstående moment.

Trevlig resa!

Övriga medlemsförmåner:

Klistra in nedanstående länk i Din websidas sökfält.

https://aktivaseniorer.com/index.php/forbundsinfo/medlemsformaner